Nieuwsberichten 2016

22 september 2016: Receptie winnaars BCW

Op donderdag 22 september organiseerden we de receptie voor de winnaars van onze sponsoractie "Belgian Coast Walk".

 

De vier winnaars konden hun prijs komen ophalen in “Manoir Polderzicht” in Zuienkerke. Na een drink en wat hapjes konden de winnaars hun keuze maken.

De eerste winnaar (op 26 sec na juist geschat ) koos voor de PC tablet Acer.

De tweede winnaar (op 36 sec na) ging naar huis met de Bongo -bon "gastronomisch diner" voor 2 personen.

De derde winnaar (op 48 sec na) ontving het kunstwerk van Arthur Vermeulen en

winnaar vier (op 1min27sec na)  was zeer tevreden met de B&B bon voor 2 overnachtingen in "de Bosgeus".

 

Graag willen wij nog alle deelnemers aan onze sponsoractie bedanken voor hun bijdrage, welke dan ook, wat het voor ons mogelijk maakt onze werking voor komend jaar te verzekeren.

10 september 2016: Belgian Coast Walk

Zaterdag 10 september, organiseerden wij onze eerste Belgian Coast Walk.

Hierbij werd op één dag de hele Belgische kustlijn afgewandeld door 6 leden van de MDSContactgroep. Twee teams van drie mensen wisselden elkaar om de +/- 5km af.

Eén team vertrok uit Knokke  aan het Zwin, een ander team vertrok vanaf de grenspaal in Bray-Dunes. Beide groepen startten om 8u00 en wandelden, op het strand,  in estafette richting Oostende. Ze werden begeleid door verschillende sympathiserende leden en bijgestaan door een groep sympathisanten die hen voorzagen van de nodige catering en transport.

Het was een prachtige dag : ideale temperatuur, zonnig, licht briesje, mooi vast zand bij laag water. Kortom, de weergoden konden hen geen betere omstandigheden aanbieden.

De wandeling verliep zeer vlot en rond 15u30 ontmoetten beide groepen elkaar aan het pontje te Oostende. Daarna ging het richting de surfclub aan de spuikom in Oostende.

Na een lichte verfrissing en een ludieke fotosessie werd aan alle leden en sympathisanten een drink aangeboden, gevolgd door een fantastische BBQ. Rond 21u00 was het goed geweest en konden alle deelnemers van een verdiende rust genieten.

Nog even meegeven dat de totale wandeltijd van onze wedstrijd 14u 44min 26sec bedroeg.

23 januari 2016: MDS infodag in Sijsele

Maanden van vergaderen, opzoekwerk, contacten leggen, opstellen van draaiboeken enz… zijn eraan vooraf gegaan want we wilden er een zeer fijne dag van maken en …eindelijk was het dan 23 januari 2016.

De dag werd gestart met een pakkende getuigenis van onze voorzitter Luc Mussely, gevolgd door de voorstelling van de MDSContactgroep.

De beide sprekers van de dag werden ingeleid door Dr. Lodewyck van het AZ St. Jan te Brugge.

Dr. De Becker (UZ Brussel) heeft ons de nieuwe inzichten en behandelingen voor MDS toegelicht waarna we een zeer klare kijk kregen op bloedtransfusies gebracht door Professor Noens (UZ Gent).

Na een gezellige babbel tijdens de lunch, met lekkere broodjes en koffie, was de hamvraag voor het verdere verloop van de dag:

EN…...? ALLES GOED?

Fried Ringoot, sitting stand-up rollercoaster, heeft ons een geweldige namiddag bezorgd. Met een lach en een traan heeft hij ons zijn verhaal uit de doeken gedaan en zijn positieve energie overgedragen op de hele zaal.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje en er werd nog geruime tijd nagepraat in de foyer van de Cultuurfabriek.

Hieronder enkele van de vele positieve reacties die we achteraf mochten ontvangen:

 

Dat ik nu pas antwoord betekent dat ik even nodig had om wat te recupereren van een waanzinnig intense, fijne, mooie maar vooral ‘hart’elijke zaterdag!!!

Mensen lief, wat is daar ‘gebeurd’ zaterdag..? Zo een pak emoties die, hoe raar het ook klinken mag met zo’n onderwerp, vooral’ mooi’ te noemen is.

Ik zei het al een paar keer zaterdag, maar krijg evenveel energie terug dan dat ik er geef. We hebben nu al zo vaak de voorstelling gespeeld, maar elke keer weer lijkt het alsof het de  eerste keer is.

Mijn hele team was in de wolken.. van de sfeer , van jullie en van de mega ontvangst (geloof me.. het is echt niet zo vaak dat we bij het arriveren een mooie, warme, kleedkamer vinden die gevuld is met lekker eten en drank..) Ze zijn trouwens blij met de erkenning!

‘Schoonheid’ wens ik je (jullie) toe..hoe je dat dan ook invult voor jezelf. De ‘mooie’ dingen zien dus..zoals je zegt.

Ik blijf rotsvast geloven in het goede van mensen…

We horen, zien mekaar opnieuw.. zeker weten!

Zie mekaar graag!!

Dankbaar..erg dankbaar

Fried

 

Al de hele dag ben ik aan het nagenieten van een bijzondere dag.

De organisatie, de gezelligheid en de warmte tussen alle aanwezigen, op de infodag MDS, zal me nog lang bijblijven.

Bedankt dat ik op de deze dag mocht aanwezig zijn.

Pierre

 

Een hele dikke DANKJEWEL voor de prachtige en zinvolle MDS-infodag!

Alles was zo goed georganiseerd: een hele boeiende en interessante voormiddag, superlekkere broodjes in aangenaam gezelschap, en een prachtige en ontroerende voorstelling door Fried.

Een dag die mij voor altijd zal bijblijven.

Bedankt dat ik er deel mocht van uitmaken!

Stefanie

 

Zaterdag zijn we naar de MDS contactgroep geweest waar Luc Mussely voorzitter is.

Luc had met zijn groep een interessante dag ineengestoken, het meeste vanop zijn ziekenhuisbed.

Hij gaf daar een ijzersterke getuigenis van zijn ziekte, doorspekt met humor.

Hij stond daar, getekend door zijn ziekte, maar met een enorme wilskracht.

Nadien gaven een prof en twee dokters van UZ Brugge, Gent en Brussel een uitstekende uitleg over de ziekte, ook nieuwe inzichten en behandelingen kwamen aan bod.

Na een lekkere broodjesmaaltijd was er een voorstelling van Fried Ringoot, Sitting Standup Rollercoaster, ook terug doorspekt met humor en emotie. Schitterend !

De techniek was in handen van Annemie, vrouw van Luc, de presentatie gebeurde door dochter Lien. Yvette en Jos zorgden mee voor de logistiek en Erik, zijn donor en Jenny, zijn vrouw zijn altijd de vaste waarden van de familie.

We zagen dat die dag met lotgenoten, mantelzorgers, familie, medische staf e.a. Luc een oneindige "boost" gaven en hij kan dat heel goed gebruiken.

Wat een moed die kerel heeft is niet te beschrijven, ondersteuning op welke manier ook,  kan hij zeker goed gebruiken. Hij kreeg trouwens een staande ovatie van een volle zaal.

Het was een mooie, interessante en vooral emotionele dag.

Annie

 

Bedankt voor de hele mooie dag van zaterdag!

Ik was heel blij om erbij te mogen zijn.

Liliana Mirela V. (HBOV student)

 

Ik wil je nog eens bedanken voor zaterdag, wat een organisatie

en je ziet de groep werkt en is een geheel en dat is heel belangrijk.

Ik ga voorstellen in onze stuurgroep om jullie eens uit te nodigen op een van onze activiteiten of vergadering om jullie te komen voorstellen.

Fried is ook steengoed, misschien moet ik hem eens proberen naar Tielt te halen?

Succes met de verdere werking en tot een volgende ontmoeting.

Magda en Lieve

 

Beste bestuursleden, medewerkers en alle vrijwilligers van de infodag,

Hiermee wil ik jullie nogmaals feliciteren met de fantastische organisatie en inhoud van de door jullie georganiseerde infodag.

Jullie hebben een prachtige organisatie opgezet en dit in een korte tijdsspanne. Dit kan werkelijk een stimulans zijn voor iedereen.

Ik wil jullie ook nog bedanken, en dit namens het ganse Lotuz team, dat we er bij mochten zijn. Ik heb, ondanks de emotionele zware momenten, genoten van deze dag.

Beide getuigenissen, zowel van Luc en Fried, getuigen van enorm veel doorzettingsvermogen en verdienen alle respect en kunnen voor vele mensen een steun zijn.

Jaak

MDSContactgroep vzw  |  info@mdscontactgroep.be