Nieuwsberichten 2015

10 september 2015: prijsuitreiking sponsoractie

OMDAT DEELNEMEN BELANGRIJKER IS DAN…..een verslag door een buitenstaander.

Deze tekst  is uitgetikt op een Acer Aspire. Banaler dan dit kan een openingszin van een verslag waarschijnlijk niet zijn. Om dus u, beste lezer,  al niet meteen kwijt te spelen wil ik  dit wel verduidelijken. Het bewuste toestel, -voor de leken onder ons: een notebook die je als laptop kan gebruiken, maar waarvan je ook het scherm kan afnemen en als tablet gaan gebruiken- die Acer dus staat echt wel centraal in dit verhaal.

Eind april kreeg ik van Luc Mussely, die ik via het badmintonnen al een paar jaar ken,  een mailtje waarbij de voorzitter verzocht om de jaarlijkse ¼ triatlon-sponseringactie te steunen en op die manier de MDSContactgroep een duwtje in de rug geven. Daar ging ik opnieuw op in, zoals velen onder jullie, en deed mijn gokje op de eindtijd van de twee teams. Gezien alles altijd beter kan ging ik een stukje onder de tijd die als voorbeeld werd opgegeven. Blijkt dat ik er nauwelijks een minuut naast zat en dat dit als beste resultaat uit de bus kwam. Niet dat ik hier enige verdienste voor ga opeisen, maar deze vorm van loterij werd gehonoreerd met een uitnodiging om de eerste prijs te komen ophalen, de bewuste Acer.

Begin september is het dan zover. Op één van die weinige zwoele laatzomeravonden kom ik terecht in het mooie neogotisch complex rond de kerk van Vivenkapelle. Een idyllisch kader om buiten van een glaasje cava te genieten, mooi meegenomen. Maar wat mij wel direct frappeert is het warme welkom dat mij te beurt valt, ondanks het feit dat ik eigenlijk niemand ken van de aanwezigen. Niemand, dat is jammer genoeg ook te wijten aan het feit dat Luc sinds enkele dagen opnieuw opgenomen is in verband met een allernoodzakelijke chemokuur. De spontane ontvangst, de open manier waarop iedereen zich voorstelt, het lijkt me wel het verlengde van enkele kwaliteiten die ik in Luc altijd al apprecieerde. Als wat later zijn echtgenote Annemie en dochter Lien het gezelschap vervoegen wordt dit gevoel alleen maar bevestigd. Ikzelf ben een fervent Portugal-liefhebber en  word door ‘DJ’ Bert dan ook nog eens verwend met enkele fadonummers van Amália Rodrigues, wat de sfeer nog eens extra ten goede komt. Toeval? Maak het me niet wijs, ik geloof het nooit. Ook dit heeft te maken met warmte.

Maar Luc zou zichzelf niet zijn als hij ons allen niet nog eens bij verrassing pakt. Na een paar glaasjes met bijhorende lekkere zuiderse hapjes worden we naar binnen gevraagd voor het eigenlijke opzet van de avond, met name de prijsuitreiking voor de gokkers, maar nog belangrijker: de overhandiging van de cheque van 1.255€ die de sponsoractie heeft opgebracht. Blijkt dat Luc de ceremonie niet zomaar aan zijn collega’s  bestuursleden van de Contactgroep heeft overgelaten. Vanuit het ziekenhuis kijkt hij gewoon toe hoe het gezelschap de mooie gotische zaal binnenglijdt, bijna grinnikend, zo met een blik van ‘wat hadden jullie anders wel gedacht?’. Vanuit zijn weinig benijdenswaardige situatie heeft hij gewoon een videoverbinding laten installeren en neemt de avond zelf in handen. Een emotionele start schuift hij meteen van zich af en met zijn gekende humor zet hij iedereen andermaal op het verkeerde been. Op zijn vraag “Deelnemen is belangrijker dan…?” wordt het klassiek ‘winnen’ weggeveegd door het hilarische “…niet deelnemen!”. Als een meester-entertainer bespeelt hij zijn publiek. Vijf mooie prijzen gaan de deur uit en de cheque wordt overhandigd. Besluitend stelt Luc nogmaals de vraag over het deelnemen, om dan het in koor teruggebrachte ‘niet deelnemen’ te vervangen door ‘winnen’… 2-0 voor de thuisploeg. Dit gezegd zijnde, vind ik het almaar vreselijker dat ik diezelfde avond nog moet gaan minivoetballen. Nog een drankje wordt begeleid door wat broodjes en levert mij en mijn partner opnieuw een paar leuke conversaties op. Na de groepsfoto moet ik echt weg, niet zonder nog een tête-à-tête met Luc, zij het op een computerscherm. Het ‘verslag door een buitenstaander’ zit dan al in mijn achterhoofd, hij wimpelt het voorstel af, maar ik dring aan. MDSContactgroep heeft een diepe, nee kei-aangename indruk op mij gemaakt en dit mag ook wel gezegd worden. Jullie doen er verder maar mee wat jullie willen. Bedankt voor de mooie avond, de leuke prijs en Luc, ik hoop en reken er eigenlijk op dat ik volgende jaar in april een mailtje van jou krijg.

De buitenstaander, Geert Brabant.

 

(O ja,was ik bijna vergeten: zo’n Acer speelding, dat werkt echt wel makkelijk!)

10 september 2015: contactnamiddag

Donderdag 10 september waren we weer van de partij. Het voelt steeds heel fijn om elkaar terug te zien. Gezellig wat kunnen bij praten over alles en nog wat. Natuurlijk mag de koffie en pannenkoek of wafel met veel slagroom niet ontbreken!

 

We mochten ook twee nieuwe mensen verwelkomen. Dat doet altijd plezier, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 

Onze voorzitter kon er spijtig genoeg niet bij zijn wegens opname in het ziekenhuis. Dat was wel even schrikken.

Luc, we duimen voor jou, zodat je er vlug terug bij kan zijn. We missen je.

 

Groetjes,

Ingrid

20 juni 2015: sponsors triathlon Brugge

Na een warme oproep om ons te steunen via een sponsoringactie, werden verschillende persoonlijke bijdragen geleverd én steunden jullie zo samen onze 2 ploegen ¼ triatlon atleten én zo rechtstreeks onze MDSContactgroep.

 

Dankzij jullie inspanningen (92 deelnemers die actief de tijd geschat hebben en 17 deelnemers uit sympathie) wordt binnenkort een mooi bedrag van € 1.255 overhandigd aan de MDSContactgroep!

 

De bedankingsbrief aan de sponsors kan je lezen

door op het document hiernaast te klikken.

 

 

18 juni 2015: MDS uitstapnamiddag

Op donderdag 18 juni hadden we verzameld aan de kerk, kwestie van niet verloren te lopen in Oostkerke.  Het zonnetje was van de partij en ook Charles was er terug bij.

 

Goedgezind gingen we op pad naar "de Knotwilg", een gezellig oud dorpscafé, waar we onmiddellijk vergast werden op koffie of thee met een vierkante pannenkoek.

 

Eerst de innerlijke mens versterken en dan in groepjes van vier genieten van allerlei volksspelen in en om de herberg. Van de sjoelbak tot nagelkloppen, vier op een rij, geluiden herkennen, blokken leggen enz...

Competitie alom, want de winnaar kreeg 2 placemats van de uitbater.

 

Alweer een supergezellige namiddag.

 

Linda

22 maart 2015: MDS uitstapnamiddag

Deze contactnamiddag moesten we onze koffie “verdienen” en begaven we ons in hogere sferen.

 

Afspraak aan het Concertgebouw in Brugge waar we direct naar de bovenste verdieping, de Lantaarntoren, gingen.

Daar kregen we een woordje uitleg over de torens, klokken en belangrijkste gebouwen van Brugge en ... genoten we, dankzij het prachtig weer,  van een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving.

 

Ook de Sound-Factory kwam aan bod: op knoppen drukken en buizen vasthouden om zelf “muziek” te maken. Sommigen kregen er niet genoeg van.

 

Daarna volgde een kleine wandeling naar een tearoom, waar we een welverdiende koffie met ....... kregen. We zaten er op ons gemak en konden weer eens bijbabbelen. Niet alleen over MDS maar ook over de dagdagelijkse dingen.

 

Ik hoop dat iedereen van deze gezellige middag genoten heeft en ... tot een volgende keer!

Martine

17 januari 2015: nieuwjaarsreceptie

Op 17 januari 2015 heeft het bestuur van de MDSContactgroep de leden, Dr. Selleslag, de medewerkers, de sponsors, maar ook de burgemeester van Damme, Joachim Coens, uitgenodigd op de eerste MDS Nieuwjaarsreceptie in de Cultuurfabriek te Sijsele.

De voorzitter heette iedereen welkom, maakte een evaluatie van het voorbije jaar en stelde het programma voor van 2015.

Er werden een aantal personen letterlijk in de bloemetjes gezet o.a. Godelieve, de echtgenote van Marcel (onlangs overleden), die haar man 100 % steunde in zijn werk voor onze groep.

Stefanie De Groote werd geprezen voor haar belangeloze inzet om de website up to date te houden.

Ellen Vandaele kreeg een bloemetje voor het verzorgen van al ons drukwerk, sedert het ontstaan van de groep, en voor haar creativiteit in alles wat ze doet, evenals Vanessa Pröckl om de motor te zijn bij de oprichting van de groep.

And last, but not  least Dr. Selleslag, voor de ondersteuning van de groep, én alle vrijwilligers.

Met deze samenkomst wil het bestuur iedereen bedanken die het bestaan mogelijk maakt en wil zijn leden een hart onder de riem steken, zodat ze weten dat ze er niet alleen voor staan.

Er werd een aperitief aangeboden en lekkere hapjes gepresenteerd, terwijl er gelegenheid was voor een fijne babbel.

MDSContactgroep vzw  |  info@mdscontactgroep.be